02-06-06

Zo hoopt men het kapitalisme in China te verkopen…

Kijk naar deze  Chinese Coke-spot :

 

http://video.google.com/videoplay?docid=-1175367493081978...

 

 

 

Drie leuke sexy meiden nemen het op tegen een ruw ‘oerman-monster’ en halen het samen met  Coke.

Het zijn wel  3 meiden, het collectieve zit er nog ergens in [ook bij ons nog is een coke een sensuele ervaring die je naar je lippen brengt, een sensuele ervaring heb je liefst met een ander..het collectieve alleen in functie van het sexuele, het erotische (ook een veroveringstocht) ]

 

Het kapitalisme lepel je niet in met argumenten maar met gevoelens. Het gevoel van : je zal het maken met Coke, je knokt je er dan wel  doorheen. Je wordt iemand door het gevecht. Dit is hier de uitbeelding van de Darwinistische “struggle for life”als het ideaal en in het filmpje haal jij het in de wereldjungle. Iedereen identificeert zich graag  met de sexy meiden uiteraard (het monster is daarom dom en weinig aantrekkelijk gemaakt…, je moet wel een oen zijn om je daarmee te willen identificeren, een man die voor lul staat en in het laatste beeld uitgelachen wordt.)

Dit is eens andere koek dan een planeconomie….(dat is hier een verboden thema: kapitalisme wil geen economische vragen stellen, alles in functie van meer winst voor het bedrijf.Het woord ‘communisme’ is in de VS een belediging bvb, men wil niet de waarde ervan inzien. )

 

Alleen het filmpje hier is niet realistisch: De meisjes worden geen superwomen in een kapitalistische maatschappij. In een planeconomie, een geplande samenleving zorg je ervoor dat eenieder gelijke kansen krijgt en differentieer je naar zijn kunde. Zoals het hier voorgesteld wordt kom je er wel door je een weg te banen, zonder ideologie…. Kapitalisme werkt met kicks, luxe, geld en heeft geen argumenten. Iedereen is er niet gelijk denk bvb al aan de beginsituatie: kapitalen worden overgeërfd, welke verdienste heb je daaraan?

 

Gelijkheid is allereerst nodig om vrijheid te kunnen waarborgen, en vrijheid is absoluut niet ik doe wat ik wil. Je vrijheid is slechts toelaatbaar in zoverre dat je de mogelijkheden van de andere niet beperkt. Zo je dit niet als eerste punt bewerkstelligt propageer je de wet van de sterkste, die van de multinationals dus. De rijken zullen dan gewoon steeds rijker worden. En de armen tja die hebben pech, spijtig…. Het kan niet anders toch niet in zulke soort samenleving.

 

Kapitalisme heeft geen ideologie wel belangen, echt socialisme heeft juist het omgekeerde: geen belangen wel een ideologie, en dat kost moeite.

Dat is ook het probleem voor het socialisme in rijkere landen hun burgers gaan zich kapitalistisch gedragen tegenover armere landen. Hun rijkdom veilig stellen. Als een kapitalist redeneren ten opzichte van hen die minder hebben. zie bvb naar het gedrag van de talloze Westerse toeristen in de ontwikkelingslanden...

 

Echt socialisme heeft  geen belangen wel een ideologie.

Dat wordt graag terzijde geschoven binnen het kapitalisme. Kapitalisme ziet geen  voordeel in bewustmaking van de bevolking (dat zou juist bedreigend kunnen zijn)  wel in haar koopdrift stimuleren… kapitalisme zal dus uitsluitend werken met prikkels.  Steeds sterkere kicks verbonden met het gevoel dat je die kan krijgen door een bepaald product te kopen. Hier bvb een coke. Coke als ultieme beloning, als lustbevrediging, het inlossen van je verlangens. Het monster is overwonnen, hij staat voor lul.

 

Kapitalisme verkoopt men met reklamefilmpjes appelerend op onze oerdriften.

Socialisme moet het hebben van argumentatie: Zolang er een onrechtvaardige verdeling is van de rijkdom is vrijheid tirannie van de bezitters.

Jammer genoeg is dat moeilijker over te brengen.

 

Gelukkig is er altijd Coke als beloning…..

 

Is dit alles onzin ? Ik vrees van niet

De oen heeft het al gezegd sexy is what sells….

Kapitalisme is een hoer,  wil zelfs voor oen of lul staan zolang het verkoopt....

 

Wat hier bewezen is.

21:24 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (2) | Tags: publiciteit, china, kapitalisme, ideologie |  Facebook |

Commentaren

Waarde Doeternietoe waarde doeterweltoe U bljft onzen geliefden koning Bannie I verbazen door uw volgehouden zoektocht naar de meerwaarden. Hij en Zijn entourage komen vrijwel dagelijks langs. Een verademing en een verrijking.

Gepost door: Sicko | 03-06-06

Vereerd de koning te kunnen verbazen... Uw nederige dienaar is steeds blij én vereerd de hofhouding te bevallen.
Mag ik de koning en zijn entourage bovendien een mooie zomer toewensen?

Gepost door: doeterniettoe | 03-06-06

De commentaren zijn gesloten.