19-05-06

Verbondenheid

We zijn met mekaar verbonden om mekaar te steunen in moeilijke tijden, en niet te bevechten…

 

Daarvan zag je een mooi voorbeeld  nog gisteren waar een  Turkse koerier (of van Turkse origine, (what the heck, het gaat om dezelfde mens ) toevallig een brand ziet in  een VNJ- lokaal en toespringt en zo ergers kan voorkomen!

 

http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/nieuws/...

 

Is dit geen mooi voorbeeld van hulp in nood?

Zelfs al gaat het hier om een kantoor van het VNJ, het Vlaams Nationaal Jeugdverbond….

 

Mekaar helpen, kansen geven te veranderen, is beter dan constant haat te spuien op dezelfde groepen zoals we zolang gezien hebben bij het BLOK en dan later bij het BELANG. Haat spuien op een groep geeft geen veiliger Antwerpen. De problemen die zich stellen aanpakken, durven te benoemen, niet verbergen. Maar geen discriminatie.  Geen  wit-zwart denken meer. Dat  simplisme is hier niet op zijn plaats. Dat levert wel stemmen op (jammer genoeg)  maar  zorgt vooral voor een onleefbare samenleving waar uiteindelijk mensen angstig in hun eigen nest blijven, mekaar niet meer durven benaderen tenzij in agressie.

   

Ben benieuwd of in de pamfletten van het Belang dit mooie levensreddende gebaar zal worden vermeld en ook de origine van de redder.….

Uiteindelijk moet  het  zo worden dat  de origine van iemand geen rol meer speelt in het beoordelen van iemand, wel zijn daden.

We zijn allemaal mensen. 

 

 

26 mei, allen samen in Antwerpen!

Hand in hand tegen discriminatie van welke kant ook!

 

Praktische informatie rond parcours e.d.m. op de tijdelijke website:  http://26mei.antwerpen.be

 

 

09:59 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.