18-05-06

Variations racistes

 

Veilig Vlaams Leefbaar??? (ingetrokken campagne-affiche Vlaams Blok, want nu...van waar kwam het gevaar??? tactvolle beslissing  of strategisch beter??)

 

 

Wat volgt  denken sommige Vlamingen nu  n.a.v. de racistische moorden in Antwerpen. (en ik denk niet dat ik dit ‘toevallig’ vernam en het de ‘enige’ huiskamer hier in Vlaanderen was die zó reageerde)

 

“Het eenvoudigste zou zijn al die vreemdelingen buiten te zetten, dan zouden er geen doodgeschoten meer worden, dan is het opgelost…”  (citaat uit een 'huiskamer' in een Vlaamse gemeente waar amper allochtonen zijn.....)

 

Interessante reactie. Hier wordt de daad niet gehekeld, wel wordt de slachtoffers gewoon verweten dat ze hier waren, zich wilden integreren of reeds geïntegreerd waren alleen ze hadden een andere nationaliteit of kleur… Geen in vraag stellen van de eigen houding, van het eigen racisme.

Dit getuigt van zulk ‘kromdenken’ en ‘simplisme’, vertrekkend vanuit een Vlaams racistisch droombeeld dat nooit gerealiseerd kan worden. Gelukkig maar. Zonder de dagelijkse inbreng van alle vreemde inwijkelingen en geïntegreerde allochtonen en nieuwe Belgen  stuikt onze economie in elkaar. Hoeveel donkerharige Vlamingen zijn zelf geen geïntegeerde vreemdelingen uit de tijd toen wij onder Spaanse overheersing leefden?

 

 Even een paar sectoren vermelden waar we niet meer zonder kunnen? Horeca, verpleging, bouw….

Het jammere is dat ik hier waarschijnlijk schrijf voor reeds overtuigden, sympatisanten van deze blog, de anderen gaan elders hun gelijk wel lezen…

 

 

 

00:28 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) | Tags: racisme |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.