10-05-06

Late meesterwerken op Canvas: beginuur telkens op donderdag 0.20u

Maar intussen als troost: “De golf” van Hokusai.  'on  demand'  op Warnas’ site

 

 

 

 

Meesterwerken  krijg je wel op Canvas  maar die zijn  dan bestemd  voor de happy few die fris zijn tussen 20 na middernacht en kwart na een….

 

 Donderdag  11 mei Canvas 0.20u : De Nachtwacht, Rembrandt’s meesterwerk dat haast geweigerd werd want niet ‘comme il faut’… origineel, grensverleggend en juist daarom nu nog van tel en bewonderd… Het leven gaat nu eenmaal niet langs platgetreden paden. Wie nog meer Rembrandt wil hier een franstalige video 'on demand' rond Rembrandt in de reeks Palettes i.s.m. het Louvre

http://video.google.com/videoplay?docid=89603145557692834...

 

informatie rond de canvas BBC-reeks:

http://www.fmradio.be/new/nieuws.php?id=38530

 

Donderdagnacht   18 mei Canvas 0.20 u: Mooie BBC-film rond  “La Primavera” (de Lente)  van Botticelli. Bij de VRT nooit een herhaling van zulke films (heb je je  recorder toevallig niet geprogrammeerd tja, pech dan… ) zelfs geen net gemist… Dan is La Deux (RTbf) stukken beter met zijn nachtelijke en dagloopings van informatieve programma’s!!!

 

In dezelfde BBC-reeks  zit ook een prachtige documentaire rond Hokusai’s ‘De Golf’ ronduit schitterend van commentaar én actueel   op http://www.warnas.net/voice/index.html (de site van Martijn Warnas, de ‘stem’ die de film rond Hokusai inspreekt )” on demand” te zien.

 

Verdient deze film bvb rond Hokusai  geen beter programmatie-uur dan het onmogelijke uur van de VRT?  Het is beschamend dat men zo stiefmoederlijk met goede programma’s omspringt. Het lijkt alsof men bij de VRT overtuigd is dat men de commerciële zenders zo veel mogelijk moet nabootsen om kijkers te lokken. Ze bereiken het omgekeerde.

 

 

 

23:00 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kunst |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad ... ... dat ziet er een interessante reeks uit ... op een baldadig laat uur ! :-) Ik keek naar 'de golf' (wegens ziek en te slap om iets uit te voeren), fijn dat precies deze aflevering op Warnas zijn site staat - vind ik omdat ik Japanse en Chinese afbeeldingen altijd al bijzonder mooi heb gevonden.

Gepost door: Hildegarde | 11-05-06

Blij Blij de link van Warnas dan te hebben vermeld. Wens je veel beterschap.

Gepost door: doeterniettoe | 11-05-06

De commentaren zijn gesloten.