28-04-06

Hitweek terug even bereikbaar!!!

Hitweek is een tijdschrift dat de sixties mee heeft vormgegeven  en achteraf meehielp aan de mythevorming dat de sixties zo anders waren. Want Hitweek was fantastisch! Het had een bijzonder knappe  lay-out en  artikels die ‘anders’ waren. Hier was een groep jonge mensen bezig voor de “fun of makin’ it “ en zo ontstond een schitterend undergroundblad (al had het misschien te veel succes om echt “underground” te heten) veruit het  beste blad van dat ogenblik worldwide …… Waarover ging het? Drugs, sex, religie, alternatieve  samenlevingsvormen (de sixties weet je wel.. ) en pakken muziek maar dan wel die die voeling had met de tijd. Liefst niet het commerciële gedoe. Het blad zelf was overigens weinig commercieel en de karige advertenties werden ‘omgeturnd’ in een passende hitweekstijl… Wat te denken van deze superverleidelijke reklame voor melk….?

Je  liep zo naar de ijskast om mee te drinken….

 

 

Wie de geschiedenis van dit baanbrekend blad nogmaals wil zien, kijke naar volgende reportage van het geschiedenis kanaal:

 

http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/nps/anderetijden...

 

zie ook: http://geschiedenis.vpro.nl/programmas/2899536/aflevering...

Wikipedia:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hitweek

 

En nog beter nieuws: het Hitweekboek (een compilatie van de 4 jaar dat Hitweek bestond) ligt nu voor 7€99 bij de Slegte… Rep je!

 

12:20 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (1) | Tags: sixties, pop |  Facebook |

Commentaren

jammer jammer dat ik al te gemakkelijk nierstenen krijg van melk, anders...
allerbeste verlengd weekeinde

Gepost door: sebastian | 28-04-06

De commentaren zijn gesloten.