23-04-06

Stille mars 23 april 2006…. Wel héél stil op vrt….

Een maatschappelijke beweging die van de basis uitgaat verdient de nodige aandacht. De politieke overheid en oppositie hielden zich wijselijk op de achtergrond en deed een politicus  dat niet, dan  schond die het eigen aangezicht. Alleen is het wel schandalig hoe weinig aandacht de stille mars kreeg deze bewuste zondagmiddag  op de VRT zelf: geen.

 

Toegegeven, het is dé sportdag bij uitstek en het is Luik-Bastenaken-Luik én de Fed-cup... Maar dat daardoor op beide netten (één en sporza) van de STAATSZENDER notabene, géén aandacht meer kan voor een  gebeuren dat toch de maatschappij stevig beroert  en  het maatschappelijk netwerk hechter kan  maken, een gebeuren dat de onverschilligheid ten opzichte van de andere ‘onbekende’ kan doen verminderen ,dat daar géén aandacht voor is daar breekt mijn klomp….

Een verkeken kans. Alle  lagen uit onze samenleving die samen betogen en hopen op een menselijkere, minder onverschillige, meer betrokken samenleving dat zie je niet elke week. Maar de VRT vindt het niet de moeite er rechtstreeks verslag van te doen…..

 

De Rtbf om even bij de buren te kijken, kweten zich wel degelijk van hun taak, uiteraard bij hen ook een sportnamiddag maar rechtstreekse nieuwsflitsen uit Brussel en rechtstreekse interviews waren daar wel….Zelfs op RTL….

Moet beter VRT, sport is een aspect van het leven maar uitsluitend aandacht voor het sportgebeuren is  escapisme, droomtelevisie en past niet bij een staatsomroep die het maatschappelijk leven moet verslaan in al zijn aspecten….

 

Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Joe_Van_Holsbeeck

18:43 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.