09-04-06

Belastingvermindering als verkiezingsslogan moet worden verboden...

 

Het resultaat van de Italiaanse verkiezingen is nog niet bekend maar Berlusconi gooit (om toch maar aan de macht te kunnen blijven ) een steeds populaire belofte in het publieke forum:” hou mij, en jullie moeten minder belastingen betalen”. Hij kan beter zeggen hou mij en de rijken zullen nog rijker worden en ik breek jullie sociaal netwerk verder af. Want dat is het uiteindelijk resultaat van zulke slogan.  Belastingen worden gebruikt om sociale voorzieningen te kunnen verwezenlijken.  Iets wat velen niet blijken in te zien zolang zij niet het slachtoffer zijn van die afbraak.

 

Hetzelfde geldt voor België publieke voorzieningen tot nut van het algemeen moeten worden bekostigd en daar dienen belastingen voor en rijken horen nu eenmaal grotere bedragen af te dragen dan minder begoeden. Ieder naar eigen draagkracht…

Het gaat niet op publieke voorzieningen af te stoten naar “de privé” als ze winstgevend zijn zo blijf je tenslotte als staat uitsluitend zitten met verlieslatende overheidsbedrijven en lijkt het alsof overheid en verlieslatend  onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

 

Wie belastingvermindering in zijn programma schrijft denkt uiterst rechts, uitsluitend in het eigen belang en niet in het  belang van de anderen.  Alles is goed als ik er beter van wordt en de anderen moeten mijn handelswijze maar als voorbeeld nemen en ook zo doen.  Dat is een begrijpelijke redenering voor de erg rijke die alleen  denkt hoe vergroot ik mijn inkomen. . Het is wel onbegrijpelijk dat ook minder begoeden  zo redeneren. Zij hebben namelijk door belastingvermindering veel te verliezen ( publieke, sociale voorzieningen ) en amper iets te winnen. De staat en alle voorzieningen zijn slechts mogelijk als men voldoende belastingen kan innen. Zoniet vervalt men in Afrikaanse toestanden waar soldaten, politie e.d.m. zichzelf moeten ‘betalen’ We hebben de laatste eeuw ervoor gezorgd dat een welvaartstaat kon worden uitgebouwd. Gaan we hem nu terug afbreken?

   

 

over Berlusconi: http://nl.wikipedia.org/wiki/Silvio_Berlusconi

 

23:31 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (1) | Tags: manipulatie, sociologie |  Facebook |

Commentaren

- Volledig akkoord en inderdaad veel te weinig mensen die zich hiervan bewust zijn!

Gepost door: Fanny | 10-04-06

De commentaren zijn gesloten.