08-04-06

Ode aan Chavez..

Mooie  (BBC-Newsnight) synthese over  de betekenis van  Chavez voor Venezuela en Z-Amerika.

http://news.bbc.co.uk/media/avdb/news_web/video/9012da680...

(realPlayer)

 

Chavez zit op een enorme olieschat en gebruikt die niet om zich te verrijken maar om  het land tot welstand te brengen…En het lijkt te lukken. Chavez is zo verstandig de welvaart niet uitsluitend voor het eigen land te behouden, maar Venezuela heeft dank zij zijn oliebronnen nu de unieke kans zijn welvaart te delen met andere landen !!  Uitsluitend de eigen welvaart beogen is altijd bedreigde welvaart. Welvaart voor allen  brengt meer kalmte in deze regio .

 

Chavez is  ontzettend populair en zijn opponent bij verkiezingen heeft het dus moeilijk een topic te vinden die stemmen van Chavez wegsnoept. Hij stelt dan maar eigen volk eerst (waar hebben we dat nog gehoord? )

Chavez ziet in dat je samen sterk bent en zijn politiek is erop gericht de mensen mondig te maken. Hen laten inzien dat Z-Amerika  een wingewest voor de VS is geweest en dat wil Chavez aanpakken. Samen ben je sterk. Nationalisme is geen uiteindelijk doel. Het uiteindelijk doel is een rechtvaardiger verdeling van de welvaart.

 

Rechts Amerika  vreest Chavez: hij bedreigt de Amerikaanse belangen.  Bush doet hem af als demagoog dat is geen argumentatie dat is een etiket dat Bush beter op zichzelf  kleeft.

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hugo_Chavez

 

12:47 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) | Tags: venezuela, latijns-amerika, bush, chavez |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.