26-03-06

oorlog....

Mooie anti-war song en clip ‘No Bravery’ van James Blunt http://www.golshan.com/iraniansforpeace/peace/clips/clip6...

Manipulatief, ja, maar zo is elke song, zo zijn ook de toespraken van de president en dan is het manipulatie in functie van zijn wensdromen... Elk gevoel dat opgewekt wordt kan je manipulatie noemen al is het hier voor de goede zaak: tienduizenden mensen worden gedood in een strijd die niet had gevochten mogen worden. De gevoelens  hier opgewekt  zijn een realiteit, kijk maar naar het eerste item van Newsnight hier:

http://www.videos.informationclearinghouse.info/ich032206...

Amerika bracht 'vrijheid en democratie' in Irak -althans zo wil men het doen uitschijnen- al blijkt de realiteit anders, het gebeurde allemaal niet zo correct.

 Amerikaanse soldaten hebben hun frustraties incidenteel (sommigen zeggen: het gebeurde niet incidenteel maar systematisch) op onschuldige burgers afgereageerd.  Je moest bvb een schop meenemen op je tocht vertelt een soldaat in deze reportage en doodde je een burger dan liet je een schop achter zodat het leek of die een bom ging verbergen en jij hem daarom neerschoot…. Soms werd een familie afgemaakt binnen in een huiskamer  (zie de foto’s ‘toevallig’ genomen door een journalist-student, misschien niet toevallig een student... hij moet zich nog leren te gedragen...), dus niet van buitenaf vanuit de vrees voor een aanval e.d.m.

Het verslag van een 9jarige overlevende van zulke schietpartij.:” Ik zag hen mijn grootvader neerschieten, eerst in de borst dan in het hoofd, dan doodden ze mijn grootmoeder…”

No Bravery... 

Zo kweekt de VS zelf nieuwe terroristen, zo wordt een wereld ‘vol terroristen’ een ‘self-fullfilling prophecy’ een voorspelling waarvoor men zelf de voorwaarden creëert zodat de voorspelling  uitkomt… 

       

 Tekst van de schitterende song van James  Blunt" No Bravery" hier:

http://nobravery.cf.huffingtonpost.com/

 

 

22:01 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

USA United Sadistic Association
groetjes

Gepost door: sebastian | 27-03-06

De commentaren zijn gesloten.