19-03-06

Tuez-les tous ! histoire d’un génocide ‘sans importance’…

 

Een tijd terug  verwees deze blog naar de schitterende documentaire rond Dallaire en de genocide in Rwanda ‘Shake hands with the Devil’… De Rtbf brengt de volgende 2 zondagen documentaires rond diezelfde  genocide en de eerste was zeer indrukwekkend en wordt gelukkig voor wie hem miste dinsdag op woensdagnacht nog een aantal malen in herhaling uitgezonden. “Tuez-les tous “ is een documentaire die veel Rwandezen zelf aan het woord laat en je de verschrikkingen van een genocide en het effect ervan op de nabestaanden sterk  doet aanvoelen.

Jammer dat zulke uitzendingen niet op de VRT komen. Ook jammer dat in dit land Rtbf en VRT geen enkele  gezamelijke zender hebben of beginnen. Sectarisme??  Afrika wordt op de VRT vrij stiefmoederlijk behandeld, al brengt Peter Verlinden vaak  wel goede  nieuwsreportages. Op de Rtbf krijgt Afrika gelukkig iets meer aandacht.

 

 

Alleszins ‘Tuez-les tous’ is een indrukwekkende en sterk onderbouwde documentaire van  een uur drie kwart die het hele drama duidelijk uiteenzet en waar de Franse regering niet goed uitkomt.  Een film met een standpunt en een must. Dinsdag op woensdagnacht op Rtbf, La deux (en boucle) van middernacht tot 7 uur.

 

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Rwanda

 

http://fr.wikipedia.org/wiki/Tuez-les_tous_!

 

http://programmes.france3.fr/6324071-fr.php

 

 

23:22 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De acht van stanleystad,een weerzinkwekkende gijzeling Geplaatst: Wo Okt 18, 2006 4:39 pm Onderwerp: De acht van Stanleystad Een mensonterende gijzeling.

--------------------------------------------------------------------------------

Ik ben Roland Marico, geboren te vlamertinge (Ieper).Woonplaats: Guillaumelaan 5 Leopoldsburg 3970 Telf: 011-747782 Gsm:0475664281 Email: roland.marico@telenet.be.Als militair heb ik twee maal verplicht geweest naar Congo te vertrekken Ik ben gevangen genomen door de rebellen, en zes maand opgesloten in een cel, waar ik gefolterd en mishandeld geweest ben.Ik heb een boek geschreven over deze gijzeling Prijs: 12,70 euro.Voor meer informatie,tik mijn naam in opGOOGLE (roland marico) en bekijk alle sites van de ACHT VAN STANLEYSTAD.Het zal mij veel plezier doen een email te mogen ontvangen .De beste groeten en tot binnen kort.


Gepost door: roland marico | 10-11-06

De commentaren zijn gesloten.