14-03-06

De auto van het jaar 2009? ..

 

 Loremo A.G. stelt op het autosalon van Geneve een wagen voor   die slechts 1,5 liter per 100 km verbruikt (een turbodiesel) en 11000 € zal  kosten. Max snelheid: 160 km/u. De wagen weegt slechts 450 kg.  Dit wordt een hit, te koop wereldwijd vanaf 2009…. Een nog snellere versie van 220 km/u zal 2,7l per 100 km verbruiken…

 

Dit  lijkt zéér interessant maar lost uiteraard niet het fileprobleem en de verkeerschaos op. Alleszins een goede stap tot het beperken van uitlaatgassen … als je dan niet nog meer gaat rijden.

Het publiek vervoer verder uitbouwen en aanmoedigen in de steden en daar autorijden duurder maken of verbieden voor sterk vervuilende wagens  moet ook om leefbare steden te krijgen.   Wat is er aangenamer dan een verkeersluwe stad met terrasjes en kuierende mensen?

 

Antwerpen zou bvb  al een voorbeeld kunnen stellen door haar lawaaierige en sterk vervuilende bussen te vervangen door elektrische. En best ook de taxis want die staan meestal  te wachten op klanten maar hoe vaak niet met een draaiende motor.;..  Een mentaliteitswijziging dringt zich hier op, moet het publiek vervoer niet het voorbeeld geven?

 

15:52 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.