28-02-06

Een bijzondere film op je pc…

 

Niets is makkelijker dan andere culturen belachelijk te maken en die van jezelf te verheerlijken. Dan heb je aan jezelf genoeg en sluit je je op in je cocon of ga je andere culturen met de hakbijl te lijf.

 

Het Boeddhisme is een levensfilosofie (is het wel een godsdienst? Is het niet eerder een pad tot zelfinzicht, tot dieper inzicht in the ‘self’…) ook aantrekkelijk voor vele westerlingen.

 

Werner Herzog, geniaal Duits regisseur bezocht een belangrijk Boeddhistisch ritueel in Bodh Gaya en in Oostenrijk en maakte er een mooie en interessante film rond. Zoals steeds bij hem een diep respect voor het onderwerp dat hij aanpakt. Hij commentarieert zelf zijn beelden.

 

De beelden van Herzog in deze film roepen  beelden van een eerdere film van Herzog  op. In ‘Jeder für sich und Gott gegen alle’ had Kaspar Hauser steeds droombeelden van een vreemd land… Dit  droomland van een ‘andere’ wereld dat je toen als  droomflitsen’ weergegeven zag, wordt hier terug opgenomen…

 

De Boeddhistische Omroep had al ooit deze film geprogrammeerd en je kan hem nu online zien.  Meditatief werk, hoofdzakelijk een innerlijke tocht  al blijft het (voor een westerling) zeer moeilijk niet gewoon toe te kijken, als een toerist.   

 

Wheel of Time:

Bekijk hier de film van Werner Herzog:  http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/bos/archief/bb.2...

 

Over Wheel of Time : http://www.buddhistmedia.com/LowFeatured/default.asp?lang...=

 

http://ikonweb.hosting.nob.nl/documentaire/doc.asp?oId=2761

 

http://www.imdb.com/title/tt0331080/

 

http://www.talkingpix.co.uk/ReviewsWheelsOfTime.html

 

 

over Boeddhisme:

http://www.bbc.co.uk/religion/religions/buddhism/index.sh...

 http://www.a-z.be/boeddhisme.html

http://boeddhisme.startpagina.nl/

 

inleiding tot het Boeddhisme en Boeddhisme in Nederland: http://www.boeddhaned.org/inleid.doc

 

 Goed dat de Nederlandse televisie nog tv voor minderheidsgroepen heeft.

 

En dan dit nog: De Dalai Lama komt naar België einde mei -begin juni 2006 . Informatie daarrond hier: http://www.dalailama-belgium2006.org/

 

18:09 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.