15-02-06

Levenslang…..

 

 

 

 

 

Peter Collins kreeg levenslang, zit  in een Canadese gevangenis en heeft een site waar hij zich ontpopt als een knap cartoonist die voeling houdt met het wereldgebeuren (zie ill) en het leven in de gevangenis. Zijn broer houdt voor hem zijn site open, vermits hijzelf geen toegang heeft tot het internet.

Van hem is ook de cartoon in het vorige logje ‘ I guess their limit is 6 billion ’ [ Ik geloof dat 6 miljard hun limiet is] verteld door een groep lemmingen die in de mens soortgenoten vindt…

 

Knappe site van Peter Collins : http://www.buriedaliveillustrations.com/index.html

 

Zijn site bevat o.a. tekeningen  met commentaar die je goed  doet aanvoelen wat ‘levenslang’  in de gevangenis betekent. Ironie rond de wisselende kleding van de bewakers bvb, pesterijen, het weghalen van een schildpad  die hij heimelijk op zijn cel hield, het weigeren van tekengerief te geven, vernielen van tekeningen, absurde bezigheidstherapie e.d.m. Je wordt overgeleverd aan de willekeur van een aantal bewakers elk met hun eigen aanpak….

 

Ik vermoed dat je in gevangenissen dezelfde situaties tegenkomt als daarbuiten alleen gebeurt daar alles  intenser vermits je levensruimte zo klein is, je niet weg kan.   

 

Ook een lijst met prison slang  valt te consulteren, een parole manual (handleiding voor vroegtijdige invrijheidsstelling) en een aantal teksten sommige aangepast door Peter Collins met de bedoeling het leven van celgenoten draaglijker te maken (bvb de tekst ‘Fear Me’ die zegt op je woorden te letten “ Am I willing to sell my soul for the selfish rewards of being an informant? If not: Watch what you say! Someone may be listening “

 

Peter Collins kwam in de gevangenis in 1983 en kan ten vroegste in 2008 vrijkomen. Op het welkomstblad stelt hij zich aldus voor: “My name is Peter Collins and, since 1983, I’ve been serving a life sentence with a minimum parole of 25 years.

Since my imprisonment, I have worked hard to educate myself in the field of Graphic Arts. Some of my efforts include: Wildlife Paintings, Pen and Inkdrawings, Face Paintings, Cartooning”

 

Zeker de moeite het bezoeken waard.

 

 

Ter informatie en zeer interessant is de vergelijking van het aantal gevangenen per 100.000 

inwoners in de diverse landen:

 

Aantal gevangenen in Canada: 36.000 op een populatie van 30miljoen (117 per 100.000)

Bron: http://www.csc-scc.gc.ca/text/faits/facts08-02_e.shtml

 

Aantal gevangenen in de VS : meer dan 2miljoen honderdduizend (en niet stemgerechtigd!) op een totale populatie van 295.000.000  

(123 vrouwen per 100.000 vrouwen, 1348 mannen per 100.000 mannen)

Het aantal gevangenen in de VS  neemt jaarlijks toe met 2 a 3%

 http://www.ojp.usdoj.gov/bjs/abstract/pjim04.htm

 

Aantal gevangenen in België per 100.000 inwoners: 84 (cijfer van 2003)

Aantal gevangenen in Nederland per 100.000 inwoners: 113 (cijfer van 2003)

Overzicht van aantal gevangenen in de Europese Gemeenschap: http://www.wodc.nl/images/tabel%207.08_tcm11-97058.pdf

 

 

 

(ill: Peter Collins:  Rumsfeld explains)

 

19:01 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.