09-02-06

Jazz is in…

De Morgen bewijst het want ze beginnen morgen met hun (20-delige) Jazzcollectie.  Alle grote namen trekken voorbij in de loop der 20 volgende vrijdagen  van Miles Davis (10/2)  over Billie Holiday (18/2) naar Chet Baker (25/2) tot als laatste (maar niet de minste) Django Reinhardt.(26/6) De CD komt samen met een boekje en kost met de verplichte bon uit de Morgen van die dag: 4,95 €.

Alle info (w.o. tracks en geluidsfragmenten) op: http://www.demorgen.be/promoties/jazz/

 

 

 

 

 

 

Om in de sfeer te komen hier een prettig jazzy filmpje uit de fifties (gefilmd in ’54, uitgekomen in ’56) toen jazzmuziek de ontspanning was  voor zaterdagavond:“Momma don’t allow”

 'Teenagers’ na hun werk naar de jazzclub…

hier te zien op je pc (dankzij het Britse Channel 4): http://www.channel4.com/fourdocs/archive/one_potato_playe...

(opzij van het “archivescreen’ de gewenste film aanklikken (mijn voorstel 'Momma don't allow' bvb. en daarna in het videoschermpje de pijl aanklikken)

(Er staan trouwens nog heel wat klassiekers van de free cinema vermeld )

Informatie over het filmpje  “Momma don’t allow” : http://www.screenonline.org.uk/film/id/439003/

 

De film is gemaakt door Tony Richardson (die later nog ‘If’ maakte) en Karel Reisz (The Frech lieutenant’s woman)  met een goede  jazz-soundtrack van geen grote namen….

 

Ook een vaste waarde is hier bij Blogbedenkingen:  Klara’s jazzuur (weekdagen 23uur en op zondag ‘Come Sunday' vanaf  20- 22.30u) met Marc van den Hoof. Ronduit schitterend die man (z'n stem) en zijn programma!

Zeer nuttig is ook volgend lijstje waarmee je tal van goede Klara programma’s als mp3’s kan downloaden…  http://studwww.ugent.be/~ddfreyne/vrt/download/klara/

11:13 Gepost door doeterniettoe in Muziek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: muziek, jazz |  Facebook |

Commentaren

die laatste daar mag ik van de rechter niet bij, blijkbaar...

Gepost door: schilderia | 12-02-06

jammer Jammer genoeg Ria is deze site niet meer beschikbaar. De dag dat deze blog geschreven werd nog wel... De vermelde site maakte vrt-radioprogramma's beschikbaar en gebruiksvriendelijk... Hij gaf je de gelegenheid vrt-programma's te beluisteren en als mp3 te downloaden. Mag dat dan niet? Met de vrt-radioplayer lukt het me niet vroegere programma's terug op te roepen....
De vrt lijkt het moeilijk te hebben iets online te zetten ......
Jammer.

Gepost door: doeterniettoe | 12-02-06

De commentaren zijn gesloten.