04-02-06

Elke vergelijking loopt mank….

 

 

 

Je mag niet vergelijken maar vele politici worden  door andere politici vergeleken met Hitler…

Wie van hen heeft gelijk en wie maakt de vergelijking om een tegenstander klein te krijgen ?

Vanuit welke motieven zegt men zulks? Demonisering om makkelijker de bevolking nadien mee te krijgen bij een volgende pre-emptive strike???

 

Gisteren nog ziet  Rumsfeld  Hitler in Chavez, de president van Venezuela.  Een man die de belangen van zijn land behartigt, oliemaatsschappijen nationaliseert, zelfs de armen van de VS (sic) van goedkopere stookolie voorziet.

Rumsfeld, minister buitenlandse zaken van  de VS, vergelijkt Chavez met Hitler!  Chavez is populair bij de bevolking. Hitler ook. Rumsfeld  zegt dat de democratische verkiezingen die Chavez aan de macht brachten, vergeleken kunnen worden met  het aan de macht komen van Hitler. Wettelijk verkozen is Chavez, dat wel.

Hier  Rumsfeld:  http://www.cbsnews.com/stories/2006/02/03/ap/world/mainD8...

 

 

Even recapitileren hoe Rumsfeld de oorlog tegen Irak mede heeft mogelijk gemaakt? The weapons of mass destruction???? De hele resem leugens…. Nee het ging hen niet om de olie…???

 

Het is de hoogste tijd dat Z-Amerika een eigen koers vaart en dat de VS een  eerlijke koers (kan dat?) gaat varen ten opzichte van Z-Amerika… i;p,v, te teren op manipulatie en een eigen bevolking te kweken die politiek onbewust is ….  

 

 

 

Het gaat met de VS vaak zo:  komt iemand aan de macht die de VS niet bevalt dan is er iets verkeerds met de democratie. Democratie zolang het je goed uitkomt dus. Een manipulatieve vorm van democratie is gekozen als westers staatsmodel.  Komen de kapitalistische ondernemingen in gevaar in een of ander land (en is daar een democratie) dan gaat men al vlug over naar staatsgrepen en is die democratie toch geen echte….

 

Is men zulks  niet, wat Venezuela betreft, aan het voorbereiden? De rechtse partijen in de VS hebben uiteindelijk geen echte ideologie wel belangen (olie bvb) waarvoor men over lijken wil gaan. Men wil daarvoor zelfs  elke democratie opgeven. Ook  mensenrechten blijven maar zolang geldig zolang het je uitkomt. Martelen wordt geëxporteerd. Outsourcing torture!!

 

Dit is geen nieuwe politiek. Men staat maar achter democratische principes zolang die overeenkomen met de kapitalistische belangen van Amerika.  Het gebeurde ooit al in Chili en  haast ook  in Italiê  toen daar ooit de kans bestond dat de communisten democratisch aan de macht zouden komen lag al een plan voor een staatsgreep klaar….

 

 

 

Waarom tolereren wij de VS? Omdat we het goed hebben. Maar stel dat we arm en uitgebuit zouden zijn (bvb. een Afrikaans of Z-Amerikaans land met een aantal machtige Amerikaanse belangen… Zouden we dan VS-gezind zijn?  Wedden van niet?

 

Originele zet van Rumsfeld die vergelijking met Hitler? Allesbehalve….. vele politici zijn hem in die vergelijking voor gegaan….Kijk maar: grappige ( tenminste op het eerste gezicht) reeks vergelijkingen met Hitler op de blog beautifulatrocities (sic):

 http://beautifulatrocities.com/archives/2005/06/in_the_fu...

 

 

Ettelijke politici trachten dus hun tegenstrevers de zwarte piet toe te schuiven…

Niet netjes…..

 

 

 

 

12:09 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

dat mijnheer Rumsfeld... Dat Rumsfeld eens in de spiegel van zijn instellingen kijkt, dan zal hij de moderne Hitler wel vinden!

Gepost door: Sebastian | 04-02-06

De commentaren zijn gesloten.