01-02-06

Vandaag, 1 februari, een stadstuintje met een muur.

 

 

Mijn stadstuintje (20 m²), meer bepaald een afgebladderde muur verhuld door riet, is uitgekozen door een merelmannetje voor een nest.  Het vrouwtje kijkt van op afstand meer en meer geïnteresseerd, goedkeurend toe. Of zie ik dat daarin?   Vandaag 1 februari ’06, een constant gefladder tegen de muur, gepik op de grond en opvliegen telkens weer- onvermoeibaar- tegen die muur op, en dat door het mannetje, dat de hele karwei alleen klaart terwijl het vrouwtje op de muur heen en weer kijkt.

Mijn buurt zit vol katten en die voorzorgsmaatregel van een wacht uit te zetten getuigt van wijsheid van die twee. Ook een waagstuk hier een nest te willen bouwen! Vermetelheid.  Ik sta vol bewondering te kijken naar deze bundel kracht die van geen ophouden weet. Een godganse dag noeste arbeid!! Da’s ontzettend lang als je de intensiteit overweegt waarmee het hele gebeuren plaatsvindt.

Telkens een kat langskomt wordt het even komedie spelen. Het vrouwtje vliegt  een paar meter verder, kijkt de andere richting uit, lijkt van niks te weten en het mannetje vervoegt haar zelfs  nog wat verder van het nest in aanbouw. Een takje in de bek verraadt zijn bezigheid ... Even later (kat weg? Of ook ’n afleidingsmanoeuver?) tegen mekaar opfladderen en wat stoeien in de lucht. De kat verschalkt ? Een gezamenlijk pretje? Mijn tuintje is een jungle. En ik kijk toe, een leek.

 

Ik blijf hier noodgedwongen een buitenstaander, een voyeur die dit alles met de grootste verwondering en bewondering gadeslaat. ’n Warmte die je nooit zal kunnen bereiken.  Je kijkt naar dit gebeuren – it makes your day. Putje winter, het heeft zelfs lichtjes gesneeuwd vannacht. En de natuur maakt zich zelfs in mijn petieterig tuintje al klaar voor nieuw leven. Een geniale krachtmeting in het tuintje van doeterniettoe. En dat juist op de dag dat juist geen grote krachtinspanningen geleverd mogen worden wegens buitengewone atmosferische omstandigheden*

 

Die 2 merels, ik zal met hen  meeleven….

Besef dat ik geprivilegieerd ben dat ik zó ongezien die jungle kan  binnenkijken…  

 

*alarm vervuiling: http://www.meteobelgie.be/component/option,com_static/sta...

 

http://www.demorgen.be/telex/?news=B299648

 

http://193.121.55.225/tt/tt_een.php?p=103&g=0&s=0...

 

 

19:26 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.