31-01-06

Murs, Murs (Engelse titel: Walls Walls)

 

Deze mooie docu-film van Agnes Varda over de muurschilderingen in California hier zomaar als streaming online. Zijzelf geeft  hier een Engelstalige commentaar. In de originele  Franse titel komt ook de onderliggende betekenis tot uiting murs, murs (verwijst naar murmure: gefluister, gemompel, maar ook gemor, afkeurende commentaar)

 

Mooi tijdsdocument (1981) en een goed portret  van muurschilderingen in een grootstad.  Muren kunnen scheiden… Hier verbinden ze, communiceren ze, tonen wat leeft in de grootstad. Ze tonen de gedachtenwereld, de realiteit (aanklachten, protesten) van de makers. Die worden vaak geportretteerd voor hun werk.

De film is a.h.w. een lofdicht op de wallpainters.

Varda  maakt hier een tijdsdocument. De meeste van deze muurschilderingen zijn verdwenen. Deze film is het enige wat ervan rest. Mooi tijdsdocument.

 

Hier kan je de film zien als streaming video of downloaden:

http://www.roland-collection.com/rolandcollection/section...

 

over murs, murs (Walls,walls): http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=940CE1D611...

http://www.imdb.com/title/tt0081204/

 

 

 

 

Een andere film die hier goed bij past is : “The Paintings that came tumbling down” (Das schnelle Verschwinden der schwersten Gemälde der Welt) over het snelle neerhalen van die lange Berlijnse muur die Oost van West scheidde, en het daarmee verdwijnen van honderden muurschilderingen….

Deze film is een inventaris van het gebeuren.

Hier als streaming video of te downloaden:  

http://www.roland-collection.com/rolandcollection/section...

17:25 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.