27-01-06

Mooie taxiritten……

 

TAXI  van de ncrv blijft een steengoed programma ook al bestaat  het al meerdere jaren en heeft het een  eenvoudige formule. Je zit als kijker (heimelijk) mee te luisteren naar een gesprek tussen een taxichauffeur en zijn klanten. Dat kan door de verborgen camera’s in de taxi.

Dit zou een voyeuristisch programma kunnen zijn, al vind ik dat het dat niet is. De gesprekken tijdens de taxiritten tonen aan dat hoe verschillend iedereen ook is (we hebben allemaal andere dingen ‘meegemaakt’) onze gevoelens zijn  toch grotendeels  hetzelfde (verdriet, blijheid, pijn ). Zulke programma’s creëren meer begrip voor mekaar, tonen dat we ondanks de grote (uiterlijke ) verschillen, we  allen veel gemeenschappelijks hebben. Een mooi programma tegen de ‘verzuring’.  Joris Linssen weet meestal de goede snaar te vinden om zijn klanten te laten openbloeien, wat bij hem  blijkbaar vlot gaat. Hij probeert te kijken ‘zonder vooroordelen’.

Ik meen dat de klanten achteraf hun toestemming geven tot uitzending, al denk ik dat bij sommige gesprekken thuis achteraf nog een ernstig woordje wordt gepraat…

 

Mooie vaak ontroerende  uitzendingen en vanaf dit jaar gelukkig ‘on demand ‘ oproepbaar. In ‘Taxi’  zie je dat je best niet op het uiterlijk afgaat. De Ncrv heeft als slogan “durf te geloven in elkaar”. Met dit programma maken ze die slogan meer dan waar.

 

Hier kan je de afgelopen uitzendingen on demand terug oproepen:

http://www.ncrv.nl/ncrv/home?nav=yqfjtCsHtGDTWGwYfZ

 

 

18:19 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.