31-12-05

Dit gladde, ijzige eindejaar maakt het niet meer goed:

 
 

2005, het warmste jaar op het noordelijk halfrond sedert 1861 (begin van de registratie).

 

Je leest het overal:

http://portale.web.de/Schlagzeilen/msg/6030395/

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2005...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/4532344.stm

 

De warme jaren volgen elkaar onrustwekkend dicht na mekaar op… het broeikasteffect. Al vergeten we dat gauw zodra er enkele koude dagen zijn. Het geheugen is een zeef. En houdt niet iedereen van warme dagen?

 

En toch, die globale uitstoot van CO2 neemt onrustbarende proporties aan.  Niet overal wuift men dit feit  arrogant weg zoals de grote leider in de VS doet… Bij de laatste bijeenkomst rond Kyoto sprak hij reeds wat gematigder ( was Katrina niet juist in New Orleans voorbijgeraasd  ?.)…maar Bush wil dat het terugdringen  van de Co³gassen  op vrijwillige basis moet gebeuren, toch van de kant van de vervuiler (in casu de industrie). Voor de slachtoffers van die vervuiling geldt die vrijheid niet: zij zullen vroeger sterven.  

 

Dat men aan de CO2 vervuiling grote turven  besteedt, lezenswaardige maar zware kost, zelfs de samenvatting gemaakt voor politiekers is een hele klus, doet nog meer beseffen dat dit levensbedreigende probleem dringend dient aangepakt en wel  GLOBAAL

 

http://www.ipcc.ch/ (bekijk bvb. IPCC Special Report on Carbon dioxide Capture and Storage en lees bvb. the Summary for Policymakers )

 

Over het klimaat had het knmi vroeger (1999) al een pdf-brochure uitgegeven: http://www.knmi.nl/kenniscentrum/klimaatrapportage1999.pdf

 

Co2  stapelen, al van gehoord? : http://www.zeit.de/2005/36/U-Kohlendioxidspeicher

 

 

( ill: grafiek Washington Post)


 
 
 
 

00:37 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

2006 ik hoop hier, voor mezelf, nog veel bedenkingen te mogen lezen, en voor jou nog veel meer te mogen vinden en dan schrijven.

Gepost door: evy | 01-01-06

De commentaren zijn gesloten.