28-12-05

Boeken&cetera


 
 

Boeken&cetera is een boeiend boekenprogramma dat niet zozeer over een bepaald boek gaat maar over een thema.  Boeiende televisie dus, geen gezeik over hoe goed men zelf wel is, Boeken&cetera nu  ook online te zien op je eigenste pc.

 

Deze week een interessant gesprek  over  globalisering, gelardeerd met betekenisvolle filmfragmenten. Het gesprek begint met de vaststelling van Friedman dat landen waar een Mac Donald’s vestiging is geen oorlogen met elkaar voeren. Verder ook nog over outsourcing en hoe het verder zal evolueren. Samen denken over globalisme?  

 

Ook de uitzending  over ‘wereldrevolutie’ met Erik Van Ree, een oud-maoist, heeft me sterk geboeid. Die uitzending is gebouwd rond de vraag:  Hoe kon de macht van het communisme zo snel om zich heen grijpen en wat bracht diezelfde macht ten val?  (uitzending van 27/11) Ook hier weer een programma met interessante gecommentarieerde filmfragmenten: o.a. de  eindeloze klapscene na een toespraak van Ceacescu, het doorbreken van de muur in Berlijn,een kleuterklas in N-Korea.

 

Archief van de uitzendingen Boek&cetera:  http://boeken.vpro.nl/afleveringen/

Een programma van de vpro en NRC.18:11 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.