26-11-05

Telefoon, televisie, electriciteitsnet, kabelnet


 
 

Belgacom nog met mooie troef in het vooruitzicht ?

 

 

 

 

 

 

Voor het ogenblik is het hier in Vlaanderen nog een strijd om de kijker met als grote spelers Telenet en  Belgacom.  Wat telefonie betreft staat Belgacom mijlen voor wat  aantal abonnees betreft.  Telenet gaat  dan weer wat de kabel betreft met het grootste aantal kijkers lopen. Dat is van hen beide niet zulke grote verdienste, het is historisch zo gegroeid. De laatste jaren bewegen ze zich trouwens op elkaars terrein.

Maar nu komt het: Belgacom gaat pogen vanaf volgend jaar gratis telefoon aan te bieden via internet (een soor Skype dus), Tot nu toe was dat  het belangrijkst inkomen van Belgacom!!! Harakiri ? Toch niet, je blijft betalen en wel  voor de internetaansluiting. Daarop komt  het hoofdaccent te liggen. Centraal wordt de internetmodem waarop je kan aansluiten je computer,  je telefoon, televisie, hi-fi en het huisalarm …. En dat is niet alles men poogt het op een akkoordje te gooien met Electrabel om het internet via de electriciteitskabel te leveren (powerline technologie ) zodat het aansluiten op het net wel  héél makkelijk wordt: elk stopcontact geeft dan de mogelijkheid een internetconnectie te maken. Dit alles wist   Tatiana Yakusheva  te vertellen, een van de voornaamste ontwerpers van het net van Belgacom.  Of dat akkoord tussen Belgacom en Electrabel er kan komen is nog niet zeker.

 

 Zal televisie verdwijnen zoals die nu bestaat? Het lijkt van wel. De VPRO toont nu al hoe radio en tv kan worden gemaakt. De meeste van hun programma’s staan bvb online. De Vrt  moet nog een lange weg afleggen. Zij plannen volgend jaar programma’s online te zetten uit hun archief maar tegen betaling!  Spreekt hier de openbare zender of een commerciële? Zo men educatieve programma’s online zet (wat ik hoop) moeten die gratis zijn.  Televisie is een prachtig medium voor didactische programma’s, volksopvoeding dus, en die programma’s moeten voor iedereen toegankelijk zijn en daarom gratis!   


bronnen: http://www.lalibre.be/article.phtml?id=3&subid=85&... 

14:24 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Natuurlijk! Het nog maar eens eens.

Gepost door: Sicko | 26-11-05

.. tja, wacht nog een paar jaar, en het medialandschap is weer helemaal anders.
2de internet-boem, wordt die groter dan de eerste?

Gepost door: Evy | 26-11-05

De commentaren zijn gesloten.