16-11-05

Kwaliteitskranten geven vaak nog de goedkoopste pdf e-krant uit.


 
 
 
 

Aardig wat nieuwsbronnen vind je hier:  http://www.nieuwsbronnen.com/algemene/ en sommige daarvan bieden veel gratis. Andere blijven vrij gierig met hun gratis aanbod.

 

Wat  het krantenaanbod op het internet betreft, kom je tot de onthutsende vaststelling dat vaak de beste kranten nog de goedkoopste zijn.

 

Enkele voorbeeldjes:

Le Monde is wat prijs betreft veruit het competitiefst. Een van de beste grote wereldkranten én kwaliteitskranten  kost online:  6 € voor 1 maand en je krijgt er nog een maand gratis bij !!! 6 € voor 2 maand, eigenlijk een prikje voor een krant  met een onmetelijk archief erbovenop….

 http://www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS/acheter.cgi?offre=ZOP

 

Kwaliteit is dus absoluut niet duur, integendeel.

 

The New York Times is als onlinekrant  interessant (al blijft Le Monde koploper wat prijs betreft) Je kan hem gratis voor een week uitproberen, je betaalt 49,95 dollar voor 8 weken (week-endeditie inclusief). Aardig wat meer dan Le Monde maar toch, koop hier in de Nederlanden maar eens de papieren versie !.  http://www.nytimesee.com/default9.asp

 

De e-online editie  van het uitstekende NRC-Handelsblad krijg je voor 10 €  een ganse maand. Een zeer redelijke prijs, vooral je kan hun archieven raadplegen  én de Encarta –Winkler Prins.

http://www.nrc.nl/gatekeeper/info_abonneesite.jsp

 

De Volkskrant geeft een goede online krant uit maar de echte e-krant  (die overeenstemt met de papieren editie ) kan je niet los van de papieren editie bekomen. Voor hun online editie  moet je wel registreren en men vraagt je dat je accepteert dat men je twee maal per maand een ‘passende commerciële aanbieding’ toestuurt.  

http://www.volkskrant.nl/vk-online/today.html

 

Bij de Morgen kost een online-abonnement evenveel als een postabonnement: 72 € voor 3 maand (16% korting op de kioskprijs) Bij een postabonnement krijg je automatisch een online abonnement bij. Vrij oninteressant dus uitsluitend het online-abonnement te nemen…

Tenzij je ver woont.

http://www.demorgen.be/vandaag/

 

De Standaard biedt wel een interessant online abonnement aan 33 cent per nummer.  http://www.standaard.be/Abonnement/Selecteer.aspx?abotype=D  Je kan al een abonnement nemen op DS-online voor 13 €, toch nog altijd meer dan het dubbele (eigenlijk 4-dubbele) van Le Monde…

 

 

Samengevat: 

 

Er lijkt  toekomst  in de prijzenpolitiek van Le Monde te zitten.

The New York Times is ook interessant ofschoon duurder.

De Morgen zou  (wat e-kranten-abonnement betreft, en zeker voor een linkse krant)  beter moeten kunnen.  

 

En dit hier lijkt wel Test Aankoop…

 18:24 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

.. ha ja, test aankoop, uw lezers danken u! (vooral ikzelf want ik wou dit sowieso wel weten)
e-De Standaard heb ik al (en ik ben superblij met de archiefmogelijkheid en de zoekfuncties), de rest raadpleeg ik regelmatig het gratis gedeelte, of via de nieuwskoppen.
NRC heb ik al over getwijfeld maar ik heb toch te weinig tijd... Sommige dagen kan ik helemaal niets lezen... Bedankt voor de tip vd Volkskrant, van genieten zolang het blijft duren...

Gepost door: Evy | 16-11-05

dankzij jou heeft de Volkskrant een nieuwe abonnee
evaluatie volgt (ooit)

Gepost door: schilderia | 17-11-05

De commentaren zijn gesloten.