26-10-05

BV’s maken altijd nieuws


 
 
Panamarenko voor de rechter  (titel in Teletekst,vrt...)
 
 
 
 

Teletekst (vrt) blokletterde het al : Jan Decleir en Panamarenko voor de rechter en ook vanavond in het achtuurjournaal werd het vermeld als nieuwsitem…. Het bleek tenslotte een non-event dat men verhief tot een gebeurtenis: een gefilmd verslag met verhaal waardig…

 

De feiten waren minder sensationeel dan men liet uitschijnen: beide kunstenaars waren opgeroepen om te getuigen ten voordele van een man die voor assisen moet verschijnen en die ze gekend hebben als medestudent aan de academie…40 jaar geleden…

 

Moet zoiets ook al in het journaal ? Ondertussen blijven  zoveel belangrijke gebeurtenissen onbesproken ….  Omdat het de kijker niet interesseert? En het interesseert hen misschien niet omdat ze het niet kennen, omdat het onbesproken blijft.

 

De vrt heeft een volksopvoedende functie en het hoort niet dat ze elke BV telkens achterna lopen.  Beneden alle peil…

 

Goed dat  zowel Jan Decleir als Panamarenko getuigden voor assisen, ze waren ook opgeroepen, de aanwezigheid van tv-camera’s voor hén is echter overbodig.

Zij vroegen niet voor de camera’s te komen. De vrt wou hen voor de camera's. Ik vermoed dat men dacht aan de kijkcijfers??  Hoe ver wil men daarin gaan?

 

En de beschuldigde in het assisenproces, dáár gaat het toch om, die kreeg amper aandacht…

 

 
22:39 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.