20-10-05

Jurgen V….


 
 

Jurgen Verstrepen pretendeert niks verkeerd te zeggen als hij stelt dat men zijn stem moet laten horen tijdens het optreden van Freek de Jonge hier in Antwerpen…

Ik ga hoegenaamd niet akkoord met zijn werkwijze. Het lijkt sterk op het torpederen van vrije meningsuiting…Ik dacht dat het VB daar zelf zo voor opkwam sedert het laatste proces waarvan zij voorwerp waren??? 

 Hij stelt  slinks  in zijn blok voor Freek monddood te maken tijdens zijn optreden….  Hij zegt :  Ga kijken, maar vertelt er onmiddellijk bij wat je dan  moet doen: Zeg ongezouten je mening (“je gedacht” )tijdens zijn voorstelling. Als iemand dan schrijft in DM dat Jürgen V. voorstelt de voorstelling te boycotten dan beweert hij zulks niet voor te stellen…. WAT IS DAT ANDERS: ongezouten protesteren tegen dat wat op het podium verteld wordt. ???? Dat wordt dan een tumult van jewelste  met als reultaat????

 

Zulke handelwijze doet me terugdenken aan scènes uit  Cabaret (Bob Fosse)  of  Land and Freedom (Ken Loach)….

Het is interessant even Jurgen Verstrepen’s methode te volgen. Hij toont vrij breeddenkend (wat betreft vrijblijvende onderwerpen zoals sex en uitgaansleven en krijgt daarmee een ‘jong’ publiek op zijn hand) wordt evenwel rigide wat buitenlanders betreft ( en heult daarmee mee met de bestaande Vlaams Belang-trend) en spint ondertussen garen door het krampachtig verzet van sommige  linkse bewegingen ten opzichte van hem dan  te kijk te zetten. Probeert hen zo te kakken te zetten…

 Ik vraag me af waarom hij steeds terugvalt binnen de lijnen van het Vlaams Belang als hij zijn gevoelens spuit. Ik vermoed dat hij eigen gevoelens opzettelijk mengt met  stellingen die hij wil doorgeven… Hij spreekt bvb.  over het afhalen van zijn moeder in Zaventem om dan nog even het probleem van de nachtvluchten boven Brussel te kunnen aanhalen.  Herinner je datzelfde Blok heeft ooit een Frans pamflet in alle Brusselse bussen gepost om stemmen te ronselen en zo een bredere poot in de Brusselse grond te krijgen.  Verstrepen en het VB  spreken steeds in functie van wat hun publiek wil horen.  Je bent politicus of niet….

 

Wat doet Verstrepen ?  Nemen we gewoon als voorbeeld zijn oproep tussen te komen tijdens voorstellingen van Freek De Jonge. Freek krijgt in het begin van zijn log al onmiddellijk de nodige adjectieven zodat je hem kan inschatten zoals Verstrepen het wil [ ‘verzuurde, enggeestige, seniele en jammerende Nederlander van de linkerzijde’ die –stel je voor-  zijn “democratische” (hm, hm)  mening even verkondigt  (Hij klinkt als het soort ettergrootvader waar je als jongeman tegen je zin naartoe moet met Kerst en Nieuwjaar )(citaat uit Verstrepens’blog van 11/10/05 met als titel: Met Freek  komt het nooit meer goed] Geen  manipulatieve tekst, Jürgen???

Verstrepen  toont niet het interview uit E3 waarop hij het gemunt heeft. De link op zijn site  leidt niet naar het betreffende interview maar naar een algemene bladzijde van E3. Kan zijn dat hij dat niet wist… Maar toch, even verder nadat De Morgen hem op de korrel neemt dat hij voorstelt de voorstelling van Freek te verstoren ontkent hij dat!

 

Ik citeer hem nog even letterlijkuit zijn log van 15/10/05: “ Deze ochtend viel mijn oog op een rubriekje ‘Bij de kapper’. Een soort  roddelhoekje in de krant.Daar staat:”..Verstrepen stoort zich aan de nieuwe conference van Freek De Jonge…(…) hij roept op om de voorstelling te verstoren..”  Vreemd. Ik schreef iets over zijn interview en uitspraken in Zone 03 en riep op om tijdens zijn voorstelling je gedacht tegen hem te zeggen? Niks over zijn conference en niks over verstoren. De Morgen en correcte journalistiek, het blijft een moeilijke oefening”

 

Wat stelt Verstrepen dan  voor op zijn log van 11/10/05: “Doe mij een plezier, en geef ook ongezouten  je mening  aan hem  (en zoals echte democraten staat op zijn website: antwoord  niet gegarandeerd…) of ga naar hem kijken (zeker doen! ) en laat je maar horen in de zaal. Ziehier de agenda.”

 

En dan zegt Verstrepen  dat hij nooit voorgesteld heeft op zijn website de voorstellingen van Freek te verstoren:  ("Ga naar hem kijken, die seniele linkse Nederlander ,zeker doen en laat je maar horen in de zaal Ziehier de agenda") waarop je kan doorklikken naar de voorstellingsdata.

 

Is dat geen voorstel opdat het publiek tijdens de voorstelling het nodige weerwerk zou bieden? Hij stelt voor dat men gaat kijken, heeft de artiest voordien al verguisd ("seniel, verzuurd enggeestig" enz…) maar zegt wel  zeker naar de voorstelling gaan ("zeker doen!")….om wat dan te doen????? 

 

Dit is een voorstel van hem  om een voorstelling onmogelijk te maken. Ik kan dat niet anders lezen. Leidt dit uiteindelijk niet tot: elke kritiek  op het Vlaams Belang moet getorpedeerd worden, moet worden monddood gemaakt.  Het is alleszins duidelijk dat  Freek in Verstrepen’s blog  van de nodige scheldwoorden wordt voorzien (en dat slaat in bij sommige groepen...   ) en dat Verstrepen  het nodige weerwerk vanuit de zaal wil zien komen.  Geen manipulatie zeker Jürgen?????

Dat ontkennen zoals je doet, is wel erg flauw, een niet achter je uitspraak willen staan ….

Is democratie gebaat  bij het soort  verstoren van voorstellingen zoals jij voorstelt ("laat je maar horen in de zaal")???… dat gebeurde ook vroeger, je weet wel…

 

Ik weet het, het is best sommige blogs te negeren. Mijn blogje hier is peanuts vergeleken met de zijne (nr 1 binnen de skynetblogs, jaja ), als ik dus kritiek heb op zijn handelswijze doet  hij best die te negeren… Ik eigenlijk ook met zijn blog, alleen heb ik minder vaststaande (vastgeroeste) principes en pas ik niet in welke partij dan ook…

Alleszins ik schrijf niet om stemmen voor wat of wie dan ook te winnen…

Ik wil niet voor jou, lezer van deze blog, denken en je dicteren wat te doen… in zijn methode zie ik wel een slinkse manipulatie van de lezer…

Ik kan niet anders dan dit even aanstippen…23:54 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ik dacht... dat hij zijn skynetblog had gesloten. Maar hij zag misschien zijn afwezigheid in de top 50 en besliste om een klein postje te plaatsen voor een status van "actieve blogger" te bekomen. Ja, zo'n opportunisten zijn het wel.

Grappig berichtje in ieder geval. De vb'ers lopen maar al te graag rond met het vaandel van de vrije meningsuiting. Ze vergeten daar wel bij te vertellen dat die vrije mening enkel geldt voor gelijkgezinden. Bijgevolg is deze oproep om de conferance van Freek te verstoren iets heel typisch. Trouwens, is het VB niet uit de mode?

Gepost door: hendrik | 21-10-05

.. ha, het deed me plezier dit te lezen.

Gepost door: Evy | 21-10-05

De commentaren zijn gesloten.