26-09-05

een nobele taak.


 
 
 
 
 

In de thirties en uiteraard ook nog  vroeger maakte men een aantal films die de zgn. gangbare moraal hoog in het vaandel voerde.  Maar was dat wel zo?  Die films begonnen vaak met een verwittiging waartoe bvb. drugs wel konden leiden of hoe bandeloosheid, sexverwildering oorzaak was van  zware syfilisplagen. Eens dat gezegd kreeg je een film te zien die eigenlijk teerde op het feit dat je dankzij de morele introductie van dan af mateloos in de film kon meegaan en genieten van wat afgebeeld werd. Het verbodene werd aldus bespreekbaar. Men appelleerde hier dus aan bepaalde verboden  gevoelens in elk van ons… Gevoelens die hier werden uitgebuit, ze brachten aardig wat geld op, men sprak dan ook over: (s)exploitation films.

Blogbedenkingen heeft het genoegen je vandaag twee zulke films  voor te stellen die indertijd aardig wat heisa veroorzaakten en ondertussen de status van cultfilm hebben gekregen.

 

Reefer Madness:  http://www.archive.org/stream/reefer_madness1938/reefer_madness1938_256kb.mp4

 

Sex Madness

http://www.archive.org/stream/sex_madness/sex_madness_256kb.mp4

 

Uiteraard geven we  dit niet om de tic-cijfers van deze blog op te drijven, wel omdat we weten dat deze films passen bij  het intellectuele gehalte van een publiek als het onze en we hopen hiermee weer heel wat jongeren van deze verdwazende verslavingen af te brengen. Wij achten het horend tot onze nobele taak ons volk te verheffen, wat met deze films hier ongetwijfeld weer gebeurt.20:26 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.