14-09-05

Manipulatie


 

Terzake leverde gisteren zoals zo vaak uitstekend werk, maar liet in haar eindbeelden toch wel een ferme steek vallen en deed er aan desinformatie…

De eindbeelden zijn steeds gemonteerd en geven vaak krasse uitspraken of plaatsen belangrijke  uitspraken van  verscheidene protagonisten naast mekaar.

Dinsdagavond 13/9/05 ging het er, wat dat betreft,  té gortig aan toe:

Het ging over de heisa rond de plannen van Daerden  om  het wegenvignet in Wallonië in te voeren, desnoods zonder Vlaanderen erbij te betrekken.

 

Slotbeelden:

Phara De Aguirre : Kunnen we  nieuwjaar vieren in Wallonië?

Minister Daerden: J’espère que non…

 

Klinkt wel héél grof,  Walen willen niet dat Vlamingen nog naar de Ardennen komen Nieuwjaar vieren. Aardig geknipt maar men heeft er dus  iets helemaal anders van gemaakt.  

 

In de eigenlijke uitzending ging het zo:

Phara: Kunnen we nieuwjaar vieren in Wallonië  [zonder vignet ?]

Minister Daerden: [Le réveillon sans vignette ? ] J’espère que non…

 

De weggeknipte fragmenten (hierboven tussen [ ] gezet ) horen  hier wezenlijk bij, zoniet  verandert  men  de inhoud  compleet  en krijgt men een bijkomend voorbeeldje van intolerantie van de ene taalgroep tegenover de andere taalgemeenschap. Dat was niet het geval in de eigenlijke uitzending.

 

Was de  ‘cutter’ van die dag een propagandist voor het  VB misschien?  De laatste twee zinnetjes van een uitzending blijven het best hangen en juist dát, die desinformatie, werd  nog gezien door duizende  voetbalfans die juist inzapten voor het voetbal dat daarop volgde.

 

Humor aan het slot is prima, de kernzinnen plakken prima, maar  desinformatie ?  10:50 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.