01-09-05

Tips voor trips

 
 
 
 

IJsberen kijken

 

 

 

 

 

 

 

De aarde wordt  steeds warmer.  Afgelopen augustus leek niks bijzonders maar het blijkt toch statistisch weer een warme maand te zijn. De aarde warmt  op. Tamelijk snel tegenwoordig door onze inbreng. Het ijs aan de polen breekt steeds vroeger af. Weken voeger dan 30 jaar terug.  Dat heeft zo ziin konsekwenties.  De ijsberen komen meer en meer op grote afgebroken  stukken ijs te zitten  die naar warmere delen afzakken. Naar mensvriendelijkere gebieden. Het gevolg is dat er een nieuw toeristische attractie ontstaat bvb in Churchill een noordelijk Canadees stadje: ijsberen kijken.

 

Duur ramptoerisme ontstaat , deze ijsberen, immigranten zonder het te beseffen, zijn het voorwerp geworden van toeristenkiekjes. Toeristen  worden met  hoge versterkte bussen tot bij de beren  gevoerd en kunnen van daaruit gretig beginnen te fotograferen.

Op bijgaande site vind je zelfs de prijzen voor een verblijf aldaar.( Vele data: uitverkocht!)

 

Zal het zo zijn dat, nu voorspellingen  steeds precieser worden, we  de volgende natuurramp  een kernoorlog bvb. live kunnen meemaken in een versterkte bunker ? Wat een kick ! Terug buitenkomen in een vernietigde wereld en dan de eerste foto nemen ! 

 

Disaster Travel, de ultieme reis, binnenkort verkrijgbaar? 

Blijf kijken…..

En doe niets…

 

 

 

http://www.tundrabuggy.com/polar-bear-tours/hotel-enthusi...

 

 

Bijkomende informatie en  boeiende site:

http://www.oneworld.nl/index.php?page=2_1&logentryId=...

 

http://www.polarbearsalive.org/facts6.php

 

(ill: Kike Calvo)


 
 

12:42 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.