31-08-05

De juiste snaar, de juiste speler...

 
 
 

Chavez.

 

 

 

Robertson , een Amerikaanse televisiepredikant, stelde nog verleden week voor hem te vermoorden:  de president van Venezuela, Hugo Chavez. .( zie video en vertaling Blogbedenkingen  van 24/8/05).  Wie Chavez is kan je lezen in volgend duidelijk artikel uit  Knack:

 

http://www.knack.be/CMArticles/ShowArticleHP.asp?articleI...

 

Mij lijkt Hugo Chavez  uiterst geschikt om zijn land mee uit het slop te halen, hij heeft het geluk op een oliebel te zitten en is een president  die dat geld  eens niet  gebruikt om zijn eigen zakken en die van  vriendjes  te vullen. Hij zou een  voorbeeld  kunnen zijn voor staten  in  een gelijkaardige situatie. De derde wereldlanden die op grote schaal  uitgebuit worden  door multinationale belangengroepen vaak met medewerking van een kleinere groep autochtonen die daar dan mee van profiteert. Zo wordt het grootste deel van de wereld leeggezogen, zo blijven armen arm.

 

Ook een voorbeeld voor  Irak?

De Amerikanen proberen ondertussen al jaren hun invloeden  in Irak te verankeren, hebben er zelfs een oorlog voor veil (als er maar niet te veel Amerikanen sneuvelen, want dan krijg je hommeles in het homeland). Wat Chavez in Venezuela doet is misschien niet prettig voor oliebonzen in de VS en voor hun vazallen (die zo dom zijn geweest het even luidop te zeggen zie hoger predikant Robertson…) De VS zal moeten beseffen dat zij niet het beste staatsysteem hebben. Zij zijn meesters in manipulatie aan het worden. Zij spreken over  democratie  maar hebben een plutocratie (macht uitgeoefend door een kleine groep rijken).

Het volk houden ze mak door een schijnvrijheid te propageren (je mag hier zeggen wat je wil, maar blijf uit onze invloedsfeer, jij bent vrij …wij zijn  dan ook vrij om te doen wat we willen, we hebben de macht en houden die waar  dan ook desnoods via ondemocratische middelen zoals moord op een democratisch verkozen president of door een staatsgreep te steunen)

 

Hoeveel verkeerde regimes heeft de VS al niet gesteund? De basisprincipes van de VS zijn goed ( Jefferson’s  declaration of independence 1776 schitterend) maar de mens heeft er ondertussen een zootje van gemaakt.

 

Aan de mens ook om dat zootje te herstellen

Best beginnen met mezelf.

 

http://www.venezuelanalysis.com/

 

 


 
 
 

10:03 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.