29-08-05

opgroeien....


 
 
 

Seven Up

 

 

De Seven Up reeks , een  reeks documentaires waarin men eenzelfde groep kinderen blijft volgen doorheen hun leven (14,21,28,35,42 ), krijgt nog een vervolg met 49 Up…Een hele prestatie van Michael Apted en zijn crew, zo lang (nu al 42 jaar..)  mensen te volgen in hun levensloop.

 

49 Up zou  tegen nu, zowat gefilmd moeten zijn en zal volgend jaar op ITV te zien zijn, ik had gehoopt op de BBC maar ITV wordt 50 , een hoger bod waarschijnlijk.

Hopelijk  neemt de vpro  de reeks verder over….

 

 

http://www.pfd.co.uk/clients/aptedm/f-ftd.html

 

Grondige bespreking van de reeks:

http://www.varley.net/Pages/VarleyYarns/The%20Up%20Series...

 

over een van de ‘sterren’ uit Seven Up:

http://chronicle.com/temp/reprint.php?id=s60wyk005phmdnht...

 

Documentaires zoals deze reeks of documentaires over de evolutie van de mensheid  laten je sterk de tijd aanvoelen waarin je zit: 

Een ouder wordende aap met kleren aan niet meer in de brousse maar hier in een kamer achter zijn pc..…. En dat, dat geldt voor ons allemaal.

Ik voel me dan even zoals Bowman (de man met de boog) in zijn ruimtepak (2001, Space Odyssea) in die kamer op Jupiter zichzelf tegelijk  reeds stervend zien in bed en dat bij zijn ontbijt, hij grijpt naar  een glas wijn, het valt….

 

Vat op de dingen, hebben we niet echt,

We kunnen ze wel al beter bekijken

We worden meer en meer

het bewustzijn van de kosmos

dat behelst een opdracht

niet iets om ons op te beroemen….

 

(En wie  nog even wil zien in een filmpje hoe belangrijk geschiedenis wel is,zowel je persoonlijke als die van de wereld, dat je er zaken uit leert voor de toekomst : History matters een 4 minuten filmpje, hier te downloaden:

http://www.archive.org/details/HistoryM2001 )

 

(ill: Kubrick Space Odyssea  starchild )

19:53 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.