23-08-05

Schijn en wezen

 
 
 
 
 

Hoe is de pianoman werkelijk?

 

 

 

 

Mijn eerste reactie (van 22/8) op het nieuws dat hij  het als stunt bedoeld had, kan je hieronder (21/8)  lezen.

The Mirror schrijft ook in  die stijl. 

It was thought he was a musical genius who'd lost his mind, tried to kill himself and retreated into a world of silence.. but he's really a gay German who fooled docs and can barely play a note

 

 

Deze  openingszin uit de Mirror laat duidelijk aanvoelen dat het hier zou gaan om iemand die de hele pers en medische wereld  heeft beetgenomen, zacht uitgedrukt. Ze zijn eringetuind, Frustratie  opgelopen zoals ook  blijkt uit  de log van 22/8 ( zie BB 22/8 Tja, ingeluisd dus…)

 

Wat is nu waar en wat niet? Als men eerst zei dat hij een muzikaal genie is en men hem nu herleidt tot een muzikale nitwit, wat moet je dan geloven?

Wat moet je van al de rest geloven?

Men zegt dat de man zijn job in Parijs verloor en dan met de Eurostar naar Engeland trok om daar zelfmoord te plegen.  Als dat waar is dan zou ook het ganse verdere verloop kunnen worden toegeschreven als een langzaam terug vrijkomen uit dat trauma, waarna je mogelijk alle traumatische gebeurtenissen van toen (de wanhoopsreis naar de zelfmoordpoging toe) een andere interpretatie geeft zodat je in een prestatiemaatschappij  niet als een mislukkeling wordt gezien ( ‘hij kan zelfs geen zelfmoord plegen’ )  maar als een held, iemand die een superstunt uitvoerde die de wereldpers haalde.  Het  dieptepunt  mediamiek de hoogte insturen: het herscheppen tot het  hoogtepunt. Het ‘mediamiek’ hoogtepunt.  Dan wordt het een prestatie, een perfectionist waardig. Mislukken in een zelfmoordpoging kan nog een bijkomend trauma geven, dan maar het  leven van een beroemdheid even uittesten.

( Anderen  zijn hem voorgegaan, kregen  als pianoman applaus en  konden ook geen piano spelen… zie video:   http://www.scores.de/movie/pianoman.shtml )

 

Wat is de werkelijkheid?  Het zijn allemaal interpretaties. En dat is de werkelijkheid: leven in een zee van interpretaties. Zien dat je niet erin verzuipt.


10:12 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.