09-08-05

Kultuur op tv hier en elders...andere normen ?


 
 
 
 
 

Klein citaatje uit Viewropa en zo waar, niet alleen voor Engelstaligen, ook voor een groot deel van de Nederlandstaligen:

 

German newspapers have the best feuilleton pages in the world. They reflect the cultural landscape of a country where almost every mid-sized town boasts a first class opera and museum. They are also a forum for lively public debate. But as the German language is about as popular as ancient Greek, few people outside Germany know what they're missing.  

Zo hoor je het eens van een ander…

 

Die kwaliteit geldt niet alleen voor de kranten, de Duitse themazenders (gratis en  uncoded op je Astra satelliet) zenden ook vaak programma’s uit die geen tijdverlies zijn.

 

En wat doet de vrt (Vlaamse televisie)?

Bedenk dat de vrt bvb haar beste programma’s ‘s nachts uitzendt  en niet herhaalt.

Vergelijk een programmablad uit 1970 met een van 2005 wat betreft televisie VRT 1 en 2: tijdens de dag waren er in 1970 informatieve programma’s: schooltv over de meest uiteenlopende onderwerpen. Nu anno 2005: elke morgen Donna op vrt 1 of  webcamviews op 2…. Vooruitgang ???  Op de BBC heeft men nu the Learning Zone, in Nl.  bleef schooltv en Teleac.

Op de vrt veegde men alles van tafel en men bleef met een lege tafel zitten…

Die uren liggen daar ongebruikt, men vult ze op een schandalige wijze, inspiratieloos.

Heb niks tegen Donna maar wat ze doen op vrt1 is radio en het is weinig informatief (soms even).

Ik dacht dat de VRT hoofdzakelijk een opvoedende taak had ?

Maak het dan waar.

(Een voorbeeldje nog van vanmiddag: De NOS geeft een rechtstreeks verslag van de landing van de Discovery. De VRT? Op een ’n feuilleton: de dierendokters, op 2: dias van ketnetpresentators en VTM hield zich op dat ogenblik met het belspelletje onnozele woordjes raden (een spelletje dat zeer lucratief moet zijn… )Televisie opvoedend??

 

 Addendum : Dat de vrt populistisch wil scoren (en daar héél veel voor over heeft: het kost bovendien pakken geld) blijkt ook uit het commentaar van De Morgen van 10/8/05 :

 http://www.mediargus.be/NL/viewdoc.asp?article=med1054235...

 

Zie ook het Volk: http://www.mediargus.be/NL/viewdoc.asp?article=med1054377...

Is het normaal dat het wereldnieuws vaak moet wijken voor een sportonderwerp dat men  dan als hoofdpunt in het 7 uurjournaal brengt! Blijf alles in proportie zien a.u.b. VRT !

 

Voor de gelukkigen die Phoenix kunnen ontvangen:

Nogmaals zendt Phoenix op 14.8.2005  vanaf  8.15 u the final countdown uit . Mooi en uiterst informatief voor iedereen die geen 120 is…en die de geschiedenis van de laatste 105 jaar boeiend vindt.

Oude archiefbeelden  in uiterst goede kwaliteit.

 
20:48 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.