06-08-05

De bomaanslagen niks te maken met de oorlog in Irak? Kom nouAl–Zawahiri op Al Jazeera

 

 

 

Bush’  reactie op onderstaande toespraak van Al-Zawahiri (uitgebracht 4/8/05 via Al Jazeera) was ‘dark, dim, backwards’,  (donker,duister, achterlijk ), lijkt me een makkelijke manier om iets weg te wuiven en dan onmiddellijk voort te gaan met de eigen retoriek..

Het lijkt me eerder een domme reactie van zijn kant. Vergeet niet: hij begon  een oorlog  zonder toelating van de VN, er werden geen WMD (wapens voor massadestructie ) gevonden en toch doet hij alsof hij in Irak een eerlijke oorlog voert. Een aanvalsoorlog stelt hij ondertussen voor als een oorlog tegen het terrorisme.

Bush creëert steeds nieuwe terroristen door een ondoordacht beleid. Of misschien is het wel doordacht maar houdt het uiteindelijk slechts rekening met één man en zijn belangen : de president himself… Nu de zaken zó voorstellen, dan blijf ik in het zadel...

 De tekst van de redevoering van Al-Zawahiri op Al Jazeera:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/4746157.stm (Engelse tekst)

 Nederlandse Vertaling van de video voor Al Jazeera (4/8/05)van al-Zawahri

Wat de Britten betreft, hen vertel ik dat Blair u vernietiging in centraal London heeft gebracht, en met Gods wil, nog meer vernietiging zal brengen.

O naties van de kruistochtalliantie, wij stelden voor dat u minstens ophielden met Uw agressie tegenover de Moslims. De leeuw van de Islam, mujaheed sjeik Osama Bin Laden, God beware hem, heeft u een bestand voorgesteld om het huis van de Islam te verlaten.

Heeft Sjeik Osama Bin Laden U niet gemeld dat u niet van veiligheid kunnen dromen tot wij het in realiteit in Palestina kunnen beleven en vooraleer alle ontrouwe legers het land van Mohammed, vrede zij met hem, verlaten?

U, echter laat rivieren bloed stromen in ons land zodat we vulkanen van woede doen ontploffen in uw land.

Ons bericht aan u is kristalhelder: uw redding zal slechts komen met uw terugtrekking uit ons land, met het ophouden van het roven van onze olie en grondstoffen, en in het stoppen met  steun  voor  corrupte en corrumperende leiders.

Wat u gezien hebt, O Amerikanen, in New York en Washington en de verliezen die u hebt in Afghanistan en Irak, ondanks de hele media blackout, zijn  slechts de verliezen van de eerste botsingen.

' Slechter dan Vietnam '

Als u hetzelfde beleid van agressie tegen Moslims voortzet, als God dat toestaat, zal u verschrikkingen zien die u zullen doen vergeten wat u in Vietnam zag.

De waarheid die  Bush, Rice en  Rumsfeld u verbergen is dat de enige uitweg uit Irak die van de onmiddellijke terugtrekking is, en om het even welke vertraging in dit besluit zal slechts meer sterfgevallen en meer verliezen betekenen.

Als u niet vandaag weggaat, dan zult u onvermijdelijk morgen vertrekken maar  dan na scores van duizenden noodlottigheden en het aantal gehandicapten en gewonden zal verdubbelen.

Zij (Bush en Blair) herhalen met betrekking tot Irak dezelfde eisen en leugens  die ze uitten  over Vietnam.

Vertelden zij u niet dat zij de Vietnamezen zouden opleiden zodat ze hun eigen zaken zelf zouden organiseren en dat ze vrijheid in Vietnam verdedigden?

 


 
 18:10 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.